Klik hier voor foto’s van de Kwekerijenloop 2019

En noteer de datum van volgend jaar: 26 januari 2020. Hou de site en facebook in het oog voor meer informatie.

 

Vanwege het grote succes wordt de Kwekerijenloop in 2019 wederom georganiseerd. Op zondag 27 januari 2019 organiseert de Van Goghloop Zundert samen met Treeport en WBTV de Kwekerijenloop.

Zundert leeft van de boomteelt: er zijn meer dan 400 boomkwekerijen en maar liefst 40% van de Zundertse beroepsbevolking is werkzaam in de boomteelt. Tijdens de Kwekerijenloop wandel of ren je over en langs deze kwekerijen. Een laagdrempelig sportief evenement!

De Kwekerijenloop is een loop met een landelijk parcours met mogelijk hier en daar een hindernis. Je kunt zowel hardlopen als wandelen over het parcours, wat bestaat uit paden en doorgangen over kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Zie het als een andere manier van duurloop, over een begeleid parcours. Een parcours waar je dus normaal gesproken niet komt. Bedoeling is om (samen) plezier te maken en een gezellige ochtend alleen, met een groep of met je gezin te hebben.

Er zullen mogelijks hindernissen op het parcours aanwezig zijn. De kwekerijenloop voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk. Het parcours is ook heel geschikt om samen met kinderen te wandelen. Er is dan ook geen minimumleeftijd om te mogen deelnemen aan de Kwekerijenloop (het parcours is niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen).

Honden mogen mee lopen bij de Kwekerijenloop, mits kort aangelijnd en dicht bij zijn baasje. Wij verwachten van het baasje dat hij de uitwerpselen van de hond in een zakje meeneemt en in een prullenbak gooit.

Klik hier voor een impressie-filmpje van de Kwekerijenloop 2017!!

Praktische informatie

  • Start: tussen 9.30 en 12.00 uur
  • Afstanden:  ong 5 km (kleine ronde);  ong 10 km (grote ronde);  ong 15 km (grote en kleine ronde). Er kan gelopen worden tot 13.00 uur. Tijdsregistratie is niet aanwezig.
  • Startlocatie: Cafe van T, Wernhoutseweg 116, 4884 AZ Wernhout (NL)

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur bij Café van T.

(NB: starten tussen 9.30 uur en 12.00 uur)

De voorinschrijving is gesloten.

Inschrijfgeld: €4,- per persoon; €3,- voor kinderen tot en met 12 jaar.
Dit bedrag is inclusief soep, parkeren van uw auto en een mooie en unieke route over particulier terrein van kwekerijen.

 


             

 

BewarenBewaren