Voor de 800 meter Individuele Tijdloop hebben we een ware topper bereid gevonden om aan de start te verschijnen, namelijk Bram Som!
De voormalig Europees Kampioen en veelvuldig NK-winnaar én houder van

Bron: Soenar Chamid
Bron: Soenar Chamid

het Nederlands Record komt in Zundert een gooi doen naar de overwinning. Oud-deelnemers zullen hem vast al ingeseind hebben dat het hier in Zundert om meer gaat dan pure loopkwaliteit, race-inzicht en lef. Bij onze wedstrijd komt er ook een mentale component extra om de hoek: het indelen van de race als je het helemaal alleen moet gaan doen. Niet zelden zal een deelnemer na de finish verzuchten dat hij bij het zien van de kerk compleet verzuurde. En dan moet het leukste stuk door het enthousiaste publiek nog komen. Voor enkelen pijnlijk, maar voor de meesten toch vooral dé stimulans om door te trekken tot aan de finish. In 2008 bracht het Luciën van Zandvoort tot 1:54,20.

Uiteraard kan een atleet met de palmares van Bram Som een serieuze gooi doen naar dit record, maar tussen de Zundertse Molenstraat en de Markt zijn al meermaals mooie en onverwachte zaken gebeurd. Zet maar in de agenda: zaterdag 1 juni 2013 Van Goghloop Zundert.
Of beter nog: zorg dat je erbij bent!