Kwekerijenloop krijgt dit jaar YouTube-versie

Medio december hakten de organiserende partijen Treeport Zundert, Van Goghloop Zundert en de West Brabantse Triathlon Vereniging (WBTV) gezamenlijk de knoop door en besloten zij de Kwekerijenloop 2021 af te gelasten. Daar hoefde volgens woordvoerder David Bömer van Treeport Zundert niet lang over te worden nagedacht. “Als organisatie wil je aan de ene kant heel graag alles op de rails zetten, maar aan de andere kant wil je ook geen risico’s nemen met de gezondheid van vrijwilligers en deelnemers. Die gezondheid moet geborgd worden. Ook de economie moet straks immers weer op gang komen. Leden van Treeport sponsoren allerlei evenementen. We zouden een verkeerd signaal afgeven door nu onverantwoorde risico’s te nemen. Zouden we nu wel de Kwekerijenloop houden, dan creëer je bovendien misschien het enige evenement in de regio, met alle belangstelling van dien. We willen niet overlopen worden.”

Live-uitzending

Toch wil de organisatie van de Kwekerijenloop, na vier succesvolle jaren, niet helemaal geruisloos aan het evenement voorbijgaan. David Bömer: “Dit jaar zou de vijfde editie van de Kwekerijenloop hebben plaatsgevonden. We zijn begonnen in Klein Zundert, de tweede keer hebben we de Kwekerijenloop gehouden in de hoek van Stuivezand, de derde keer vanuit Café van T in Wernhout en de vierde keer vanuit Café Neefs in Zundert. Aangezien de ‘gewone’ Kwekerijenloop nu niet kan doorgaan, hebben we gekozen voor een YouTube-versie. Hierbij worden tijdens de live-uitzending op zondag 31 januari, te volgen via een nog bekend te maken link, vanaf 10.00 uur een soort fotocompilatie en videobeelden worden vertoond. Via een slide show laten we zien wat er de voorbije jaren allemaal gepasseerd is. Hiernaast passeren typische kwekerijfoto’s de revue, met vanuit Treeport productfoto’s en foto’s van werkzaamheden.”

Prijsvraag

Verder worden de resultaten getoond van de nog tot 30 januari lopende prijsvraag, waarbij de organisatie de hulp van de deelnemers heeft ingeroepen om de volgende editie van de Kwekerijenloop nóg beter te maken door via het e-mail adres pr@vangoghloopzundert.nl hun ervaringen en wensen te delen. “Al is dit geen echte evaluatie,” stelt David Bömer. “We krijgen ieder jaar wel weer tips. Iemand die deelneemt, ziet nu eenmaal andere dingen dan die wij zien. Uiteindelijk draait het erom de deelnemers aan de Kwekerijenloop plezier te bieden.” Om 11.30 worden de prijswinnaars bekendgemaakt. De uitzending duurt tot 12.00 uur