Naam: Menno Schouten
Geboortedatum: 03-09-1991

Geboorteplaats: Heemskerk
Neemt deel aan dit onderdeel tijdens de Van Goghloop Zundert 2014:800 meter

sinds 2011 doe ik mee. Toen was ik nog net junior en werd ik door Hugo de Haan meegenomen naar deze wedstrijd. op uitnodiging van David.

Lopen is mijn sport omdat…
Vroeger toen ik 10 jaar was liep ik het rondje om de kerk  in Uitgeest en won. Dit was ook een stratenloop. Het is alleen jammer dat deze niet meer bestaat.

Favoriete afstand / wedstrijdvorm: 
Mijn favoriete afstand is de 800m. Heerlijke snelheid maar toch ook uithoudingsvermogen en tactiek.

Waar train je het liefst?
Op de baan is toch het lekkerst trainen. Op zondagochtend in de duinen is ook niet verkeerd. Maar op  de baan worden de hardere trainingen gedaan. Zeker op trainingsstage in het buitenland als je warm weer hebt,  daar train je helemaal heerlijk.

Hoe ziet je ideale training eruit?
Ik heb al aardig wat trainingen gedaan. Ik denk de trainingen met veel rust ertussen en die lekker hard mogen, zijn het lekkerst. Meestal tijdens trainingsstage doe je dit soort training. Met name 200tjes en 400tjes sneller dan 28seconden (op200) en 58seconden (op400).

Hoe vaak train je?
ik train 5x in de week. Waarvan 2x op de baan, 2x op de weg en 1x in de duinen

Wat heb je op je koptelefoon tijdens het lopen?Ik draag maar met 1 training een koptelefoon. Dit is bij het inlopen op de weg naar de circuittraining. 25minuten heen en terug. En meestal loop ik dan alleen, dus is beetje muziek wel lekker. Maar mijn langere duurlopen loop ik zonder muziek(vind ik zelf ook raar waarom dan niet.)

Trainingsmaatje?
Zelf zit dit iets lastiger in elkaar dan bij de meeste atleten. Ik train namelijk in 2 groepen. Mijn trainer zit in Krommenie. Hier train ik 2x de week en 3x de week  train ik in Utrecht waar ik nu studeer. Een aantal van mijn trainingsmaatjes zijn: Yared Stifanos – Derrick Kazemier – Fenno Polderman – Jelle Neeft – en 2 Svennen

Waarom De Van Goghloop Zundert? Het is een onwijs leuke wedstrijd. Je ziet het volgens mij bijna nergens dat je 800m op de weg kan doen. en met de hele sfeer eromheen is het geweldig. zowel voor de kinderen als de langen afstanden word het top georganiseerd.

Mijn doel voor de Van Goghloop Zundert 2014 is
WINST. volgens mij de afgelopen 3jaar 2e geworden,  op zich als je de winnaars ziet helemaal niet verkeerd. Maar nu wil ik wel eens op het hoogste podium staan.

Heb je nog tips voor beginnende lopers? Veel plezier er in houden. waarbij de eerste trainingen eigenlijk niks voorstellen dus bijna stom zijn maar daar even doorheen bijten tot je lekker met plezier een stuk pijnloos en vol voldoening kunt lopen.

Heb je nog tips voor de Van Goghloop Zundert (organisatie)? Zo door blijven gaan zoals het nu gaat. het is een onwijs gezellig en leuk evenement.